Gecontroleerd rijpingsproces

Dry aged producten

Voor de beste smaak moeten we de tijd zijn werk laten doen. In ons aanbod dry aged producten vindt u lendestukken van verschillende runderrassen met heel mals vlees en een intense smaak.  

Gecontroleerd proces

Dry aged vlees komt tot stand doordat we het vlees gecontroleerd laten drogen of rijpen in onze gespecialiseerde ruimte in Vlamertinge. Gedurende vier tot zes weken – afhankelijk van het vleestype en de wensen van de klant – laten we het vlees drogen in een ruimte waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie precies zijn afgesteld.

Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor de smaak meer uitgesproken wordt. Ook het spierweefsel wordt langzaam afgebroken in dit proces, wat het vlees lekker mals maakt.

Naast volledige karkassen, door ons geselecteerd, is het ook mogelijk om door u geleverde stukken vlees bij ons te laten rijpen.

OVERZICHT

ONZE DRY AGED PRODUCTEN

  • Aubrac (FR)
    Mooi donkerrood, gemarmerd vlees met krachtige smaak
  • Black Angus (IE)
    Smaakvol, felrood vlees, mooi gemarmerd
  • Blonde d'Aquitaine (FR)
    Mals rundsvlees met fijne structuur
  • Charolais (FR)
    Sappig en smaakvol, met een lichte vetdooradering
  • Holstein (NL)
    Smaakvol vlees met zware vetdooradering
  • Limousin (FR)
    Relatief vetarm vlees met fijne vezelige structuur
  • Normandisch (FR)
    Sterk gemarmerd vlees met een romige, licht zilte smaak
  • Parthenaise (FR)
    Mals en sappig vlees met fijne spiervezels
  • Salers (FR)
    Krachtige, klassieke smaak
  • Simmenthal (CH)
    Zacht, karaktervol vlees met fijne dooradering
Meer weten?

Contacteer ons voor meer info